loyaal, betrokken en persoonlijk

6 Tips om het huis te beveiligen tegen inbraak

De vakantietijd is weer aangebroken. Ook voor inbrekers is het hoogseizoen weer aangebroken. Met deze zes tips zit je toch wat rustiger aan de kerstdis.

Tip 1: Buren

Goed hang- en sluitwerk vermindert de kans op inbraken, maar op de korte termijn kan je ook bijvoorbeeld aan je buren vragen of ze tijdens de feestdagen extra willen opletten.

Tip 2: Lichten

Laat de lichten aan. Nog beter: zorg ervoor dat op verschillende tijden in verschillende kamers (of verdiepingen) de lampen gaan branden. Dit kan met een schakelklok. De tv kan ook. En laat de buitenlamp branden.

Tip 3: Waardevolle spullen

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

Tip 4: Koffiekopjes en speelgoed

Laat op de tafel wat koffiekopjes staan. En wat speelgoed op de grond slingeren.

Tip 5: Social media

Vermeld niet op Facebook, Instagram of Twitter dat u gezellig aan het eten bent met familie en/of vrienden.

Tip: 6 Deuren en ramen

Controleer bij het weggaan of alle deuren en ramen (dus ook die van de wc of badkamer) goed zijn afgesloten.

Quote Leo Wijshoff: 'Enkele maanden geleden schreef ik een kort stukje over 1 van bovengenoemde punten, n.l. Social Media. Meer dan regelmatig zie ik kennissen, vrienden, familie en klanten inchecken op een leuk vakantie adres, op het vliegveld, in een leuk restaurant, op de sportvereniging etc. etc.. Realiseer je dan terdege dat derden dat ook kunnen lezen. Je schrijft nog net niet: "Mijn deuren staan open en wij zijn niet thuis...". Bescherm jezelf hierin, het is een van de makkelijkste stappen in het beschermen van je eigendommen'.

Bron: Redactie DFT

Terug

15-01-2017

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print