loyaal, betrokken en persoonlijk

Boeren slepen Interpolis voor rechter om hagelschade

Acht boeren uit Zuidoost-Brabant slepen Interpolis voor de rechter. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. De boeren zijn boos omdat de verzekeraar, onderdeel van Achmea, niet hun schade wil uitkeren die optrad door een extreme hagelbui op 23 juni.

Veel boeren met met vee of veevoedergewassen vingen bot bij het claimen van hun schade omdat ze niet beschikten over een speciale hagelverzekering. De acht boeren die nu naar de rechter stappen willen hard maken dat ze, ondanks het ontbreken van een hagelverzekering, toch recht hebben op een schadevergoeding. Volgens de ondernemers was er op de bewuste dag sprake van storm waardoor Interpolis toch uit zou moeten keren.

De zaak komt 25 oktober voor bij de rechter in Rotterdam.

Bron: AM

Quote Leo Wijshoff; "Dit soort voorbeelden geeft heel goed aan hoe belangrijk een onafhankelijk adviseur voor u is. Er zijn heel veel goede verzekeraars, voorwaarden en polissen. Echter, de vertaalslag bij een schade en de aanpak daarvan is zeer relevant. Hierin kan een tussenpersoon echt laten zien wat zijn toegevoegde waarde is... Bovenstaand voorbeeld geeft duidelijk aan dat je dan oplettend en 'inventief' moet zijn bij het bestuderen van de polisvoorwaarden, sterker nog, daar staat n.l. alles in waarlangs je een schade kunt behandelen. Dus verder kijken dan je neus lang is en niet 1 op 1 alles aannemen wat iemand je doorgeeft. Dus zeker ook zelf in de stukken duiken..."

Terug

14-10-2016

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print