loyaal, betrokken en persoonlijk

Flexwerkers minder snel werkloos

Het aantal flexwerkers dat zijn baan verliest daalt. Van degenen die in 2015 flexwerk hadden, raakte 4,6% (93.000 mensen) in 2016 werkloos. In 2015 was het percentage nieuwe werkloze flexwerkers nog 6,1%. Dit blijkt uit de jongste werkloosheidscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook bij mensen met een vast dienstverband nam het percentage baanverliezers af, van 1,5% naar 1,3%, ofwel 63 duizend personen. Bij zelfstandigen nam het percentage dat een jaar later geen werk meer had en op zoek was naar een baan niet verder af. Met 0,6% is dat wel het laagste percentage van alle werkenden.

Het aantal flexwerkers neemt nog altijd flink toe omdat de instroom in flexibele banen groter is dan de uitstroom. Vorig jaar groeide het aantal werknemers met een een flexibel dienstverband met 109.000.

Flexwerkers en hypotheek

Hypotheekverstrekkers springen steeds vaker in op de groeiende doelgroep flexwerkers. Zo kwamen Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis vorig jaar met een perspectiefverklaring een eigen woning voor flexwerkers beter bereikbaar moet maken. Ook andere geldverstrekkers en uitzendbureaus hebben zich inmiddels bij dit initiatief aangesloten. CMIS Franchise, Start People en Intelligence Group introduceerden een arbeidsmarktscan die het zelfde doel voor ogen heeft.

Bron: AM

Terug

19-02-2017

U bevindt zich hier : /

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print