loyaal, betrokken en persoonlijk

Mkb’ers vrezen schade door klimaatverandering

Wereldwijd maakt het midden- en kleinbedrijf zich flink zorgen om klimaatverandering. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van verzekeraar Zurich onder deze bedrijven. Bijna viervijfde (78%) van de ondervraagde mkb’ers houdt er rekening mee dat risico’s van klimaatverandering een serieuze impact op hun bedrijfsvoering hebben. 

De kleine en middelgrote bedrijven zien zware regenval (22%) en droogte (20%) als de meest impactvolle klimaatrisico’s voor hun bedrijven, zo blijkt uit het onderzoek dat werd uitgevoerd onder 2.600 bestuurders en managers in 13 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië. De bedrijven houden vooral rekening met materiële schade (36%) en bedrijfsonderbrekingen (26%) door de klimaatverandering. Andere risico’s waarmee de managers rekening houden zijn onderbrekingen van toevoerlijnen, hogere kosten voor energie en water en de gevolgen van extreem weer op de gezondheid van werknemers.

Europese zorgen over wateroverlast
Europese mkb’ers zijn relatief het minst bezorgd over klimaatrisico’s. Een kwart denkt dat klimaatverandering geen invloed heeft op het eigen bedrijf. Onder de Europese bedrijven met klimaatzorgen wordt vooral wateroverlast door overstromingen (22%) gevreesd.

Amerikaanse managers zijn zich het meest bewust van de potentiële impact van klimaatverandering. Slechts 6% verwacht helemaal geen gevolgen. Onder de Amerikaanse bedrijven met klimaatzorgen heeft meer dan driekwart zorgen over de impact van neerslag, zowel door overvloedige regenval, overstromingen als droogte door het ontbreken van neerslag. Slechts 13% maakt zich zorgen over de impact van tornado’s en orkanen.

Bron: AM
Terug

14-11-2016

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print