loyaal, betrokken en persoonlijk

Nederland Europese koploper in cyberverzekeringen

Nederland is de grootste Centraal-Europese afnemer van cyberverzekeringen: de premieomzet ligt veel hoger dan in landen als Duitsland, Frankrijk en Italië. Dat blijkt uit cijfers van Lloyd’s. Tussen 2014 en 2016 is de omzet uit cyberpolissen in ons land vertienvoudigd.

Volgens Lloyd’s is het belangrijker dan ooit om goed voorbereid te zijn op cyberincidenten en -risico’s. Volgend jaar moeten EU-lidstaten de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) hebben ingevoerd in de nationale wetgeving. Die stelt eisen aan de beveiliging van data. Uit een enquête onder bedrijven blijkt dat 94% van alle Nederlandse ondernemingen de afgelopen vijf jaar te maken heeft gehad met cyberincidenten. Volgens Lloyd’s maakt 68% zich zorgen om cyberincidenten in de toekomst.

Meldplicht datalekken

“Voor de Europese implementatie van de AVG in 2018 heeft Nederland al de nationale meldplicht datalekken ingevoerd”, zegt Ralph van Helden, country manager Benelux bij Lloyd’s. “Het lijkt erop dat bedrijven zich hierdoor bewuster zijn geworden van de kwetsbaarheid van hun gegevens en de risico’s en gevolgen van cyberbedreigingen.” Nederlandse bedrijven lopen voorop met innovatie, maar zijn daardoor ook gevoeliger voor risico’s, aldus Van Helden. Dat realiseren ze zich ook: Nederlandse bedrijven blijken volgens Lloyd’s namelijk ook toonaangevend als het gaat om het beschermen van hun bedrijfsactiviteiten.

Nieuw kantoor

De Nederlandse tak van (her)verzekeringsmarkt Lloyd’s heeft in Rotterdam een nieuw kantoor geopend. Daar zijn ook de assuradeuren Dual, W.A. Hienfeld, StartStone en Ironshore/Pembroke gevestigd. Lloyd’s is sinds 2011 gevestigd in Rotterdam en probeert volgens Van Helden in het nieuwe onderkomen een ontmoetingsplaats te bieden aan de markt: “Ik hoop dat deze gedeelde ruimte verzekeringsmakelaars en assuradeurs de mogelijkheid biedt om elkaar persoonlijk te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en risico-oplossingen te bespreken; het is namelijk deze interactie die Lloyd’s in staat stelt om de creatieve en innovatieve oplossingen aan te bieden waar we bekend om staan.”
In ons land is Lloyd’s voor 60% actief in maritieme risico’s “maar we bieden ook oplossingen voor grote, internationale ondernemingen en het mkb, bijvoorbeeld ongevallen- en zorgverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen bij openbare aanbestedingen, mkb-pakketten, uitgebreide motorrijtuigenverzekeringen en verzekeringen bij overstromingen”.

Bron: AM

Terug

26-03-2017

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print