loyaal, betrokken en persoonlijk

Nederlander laks met inbraakpreventie

De Nederlander besteedt niet veel aandacht aan inbraakpreventietijdens de zomervakantie. Het beste wat de meeste mensenkunnen bedenken inhet seizoen waarin de zon laat ondergaat, is het licht bij de voordeur laten branden, zo concludeert ASR.

Een onderzoek naar inbraakpreventie in het zomerseizoen: het is een verplicht nummer dat ASR dit jaar voor zijn rekening heeft genomen. Het liet Blauw Research ruim duizend consumenten ondervragen. Van deze groep laat 62% de voordeurlamp branden tijdens afwezigheid. Verder worden er weinig maatregelen genomen, ondanks dat Nederlanders preventie volgens Blauw heel belangrijk vinden. “Ze denken dat dit veel geld en moeite kost. Behalve het aan laten van het licht bij de voordeur is de meest getroffen maatregel het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk, zoals een dievenklauw (46%), insteeksloten (45%) een driepuntssluiting (39%) en een anti-inbraakstrip (32%).”


Stadsbewoners doen minder om inbraak te voorkomen dan inwoners van kleinere plaatsen. “Mogelijk is dit ook de reden waarom inwoners van kleinere plaatsen zich veiliger voelen dan inwoners van grote steden.” Een kwart geeft aan gebruik te maken van een groepsapp waarmee buurtbewoners elkaar kunnen waarschuwen voor verdachte situaties.

Aanvulling van Leo Wijshoff: “Laat u tijdens uw afwezigheid niet verassen door onaangenaam bezoek. Deel niets op social media, zorg voor een goed sleutelbeheer, maak uw brievenbus leeg, laat lampen met tijdschakelaars branden, etc. etc..
Daarnaast zijn er diverse bedrijven in uw omgeving die u kunnen helpen met tips en tricks om verbeteringen aan te brengen aan uw pand. Elke seconde telt….

Heeft u toch problemen, of komt u er niet uit, twijfel niet om contact met ons op te nemen.”

Bron: AM

Terug

06-08-2016

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print