loyaal, betrokken en persoonlijk

Rentemiddeling nog maar weinig gebruikt

Het leek een ideale oplossing om te profiteren van de huidige lage hypotheekrente, maar vooralsnog lopen huiseigenaren nog niet warm voor rentemiddeling.

Dit blijkt uit een rondgang die de NOS hield langs hypotheekverstrekkers.

Volgens een woordvoerder van Rabobank is het betalen van de boeterente vaak toch een interessantere optie dan rentemiddelen. Rabo en ABN Amro waren de laatste grote banken die rentemiddeling introduceerden.

Sinds de introductie per 1 juli loop het bij beide banken nog niet echt storm. Slechts 5.000 van de 800.000 hypotheekklanten van ABN Amro kozen in ruim anderhalve maand voor rentemiddeling. Ook bij Rabobank is er sprake van een relatief klein aantal overstappers al wil de

coöperatieve bank geen exacte aantallen noemen.

Een woordvoerder stelt dat het betalen van de boeterente voor vervroegd aflossen vaak toch een interessantere optie is om daar gelijk aan toe te voegen dat de bank pas op 1 juli is gestart met rentemiddeling en klanten zich nog aan het informeren zijn.

Toch enkele duizenden aanvragen per maand
Bij ING en SNS is rentemiddeling al langer mogelijk. SNS stelt er maandelijks tussen de 1.500 en 3.000 aanvragen voor te krijgen. ING heeft het over enkele duizenden aanvragen per maand.
Volgens Vereniging Eigen Huis is het niet bezwaarlijk dat het nog niet direct storm loopt bij de banken. “Hoe korter de rentevaste-periode nog is, hoe voordeliger de middeling wordt”, aldus Hans André de La Porte.

Sigaar uit eigen doos

De Consumentenbond betuigde zich eerder niet per definitie enthousiast over de inzet van rentemiddeling. Volgens de bond is rentemiddeling bij vrijwel alle banken te duur, met uitzondering van Rabo-dochter Obvion. MoneyView noemde rentemiddeling eerder deze maand nog een sigaar uit eigen doos.

Quote Wijshoff & Partners: ‘Het heeft altijd zin om op z’n minst een rentemiddelingsvoorstel op te vragen bij je huidige bank. Het kost niets en je komt er snel genoeg achter of het zin heeft. Het feit dat andere banken inmiddels enkele duizenden voorstellen per maand accorderen geeft ook al aan dat je hier toch veel profijt van kunt hebben’

Bron: AM

Terug

29-08-2016

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print