loyaal, betrokken en persoonlijk

Schadelast grote branden voor ’t eerst boven 700 miljoen

De schadelast van grote branden komt in 2015 voor het eerst boven de 700 miljoen euro uit. Dat is te lezen in de meest recente versie van Verzekerd van Cijfers, een jaarlijkse uitgave van het Verbond van Verzekeraars die vandaag is verschenen.

In totaal 130 branden met een geraamde schade van meer dan 1 miljoen euro zorgen voor het hoogste schadebedrag sinds de registratie van deze branden, namelijk 707 miljoen euro. Alleen 2013 had een hoger aantal miljoenenbranden, namelijk 148. Het totale schadebedrag van vorig jaar wordt met name sterk beïnvloed door enkele hele grote branden.

Samenwerking op gebied brandpreventie
Verzekeraars werken veel samen met andere partijen op het gebied van brandpreventie. Zo bracht het Verbond dit jaar samen met Brandweer Nederland de Risicomonitor Woningbranden uit en is de website www.checklistbrand.nl ontwikkeld in samenwerking met de brandweer, LTO Nederland, MKB Nederland en VNO-NCW. De cijfers over grote branden komen van het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE).

Quote Leo Wijshoff:   "Er zijn meerdere initiatieven genomen om het ontstaan van een brand te voorkomen of het zoveel mogelijk beperken van gevolgschade bij een brand, zoals Risicomonitor Woningbranden. Tevens is de website www.checklistbrand.nl ontworpen. Daarnaast zijn er formulieren voor de risicovollere beroepen om na te gaan hoe iemand verzekerd is bij brandgevaarlijk werk. Mocht u 1 van die zaken van mij wensen te ontvangen dan mag u hier contact met mij opnemen".

Terug

22-11-2016

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print