loyaal, betrokken en persoonlijk

Verzekeraars bezorgd over toename autobranden

De schade door autobranden neemt sterk toe. Het Verbond van Verzekeraars heeft hierover zijn zorgen uitgesproken tegenover NRC Handelsblad. Volgens het Verbond is er in de meeste gevallen sprake van opzet.

In 2016 rukte de brandweer gemiddeld 17 keer per dag uit voor een autobrand, zo meldt NRC Handelsblad op basis van cijfers van Alarmeringen.nl. In totaal moest de bandweer dit jaar (exclusief de nog resterende dagen) 6.034 keer komen voor een autobrand: een toename van negen procent ten opzichte van vorig jaar toen het er 5.541 waren. Voor al in het stedelijk gebied rondom Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden meer autobranden geteld.

Bijna 10% meer claims dan vorig jaar
Ook het Verbond ziet dezelfde trend. In de eerste negen maanden van 2016 lag het aantal schadeclaims voor autobranden bijna 10% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Hierbij is alleen gekeken naar verzekerden met een allrisk of WApluspolis. Vooral in de periode maart-juli werd er fors meer geclaimd voor autobranden.” De auto’s werden bijna allemaal in de brand gestoken, aldus Verbondswoordvoerder Rudi Buis. „De verzekeraars zijn hier verontrust over.”

Bron: AM

Terug

28-12-2016

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print