loyaal, betrokken en persoonlijk

garageverzekering: auto op de brug

Garageverzekering

Een garageverzekering is een goede keuze!

Een garageverzekering bij Wijshoff & Partners is een goede keuze! De garageverzekering of garagepolis is een combinatie van verschillende verzekeringsvormen waarbij de algemene aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) de basis is. Daarnaast is er sprake van een op het garagebedrijf toegespitste motorrijtuigverzekering. De garageverzekering dekt schade toegebracht mèt motorrijtuigen (van het bedrijf of van klanten), schade áán motorrijtuigen van klanten tijdens reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, en schade door een verkeerde en onjuiste uitvoering van de werkzaamheden aan het motorrijtuig. Het opnieuw uitvoeren van deze werkzaamheden is uitgesloten.

Garageverzekering: een verdere specificatie

Verzekerd op een garageverzekering is de aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of zaken veroorzaakt door de eigenaar / exploitant van het garagebedrijf, diens ondergeschikten en meewerkende familieleden / huisgenoten, en de eventuele bestuurders, commissarissen, personeelsvereniging en dergelijke van de onderneming. Op een garageverzekering is uitgesloten schade door opzet van de verzekeringnemer, oorlog, natuur- en kernrampen.

Garageverzekering : de doelgroep

Eigenaren of exploitanten van garagebedrijven of motor- en bromfiets (reparatie) bedrijven. Ook eigenaren / exploitanten van aanverwante bedrijven (benzine- en servicestations, autohandelaren en carrosseriebedrijven, landbouwmechanisatiebedrijven) kunnen een garagepolis afsluiten.

Garageverzekering : de premie

De premie voor een garageverzekering is afhankelijk van het betaalde jaarloon in het kader van de socialeverzekeringswetten. Daarnaast spelen de grootte en reputatie van het garagebedrijf, de aanwezige vakdiploma's en het aantal en gebruik van de aanwezige motorrijtuigen een rol.
No-claimkortingen komen op een garageverzekering voor. Een eigen risico per gebeurtenis, bijvoorbeeld € 250 is gebruikelijk. De betaalde premie is een voorschotpremie. Aan het eind van een verzekeringsjaar wordt de garageverzekering naverrekend.

Garageverzekering: de bijzonderheden

Schade aan een nieuw, verkocht, maar nog niet geleverd motorrijtuig kan op een garageverzekering worden meeverzekerd. Zo ook schade aan de eigen auto's van het garagebedrijf en de auto's die het garagebedrijf in consignatie heeft (voor de verkoop). Het brandrisico is op een garageverzekering uitgesloten. Hiervoor dient een aparte brandverzekering (of in combinatie) afgesloten te worden.  Beperkingen kunnen gelden ten aanzien van de leeftijd en waarde van de verzekerde motorrijtuigen. Soms bieden garageverzekeraars een (beperkte) cascodekking voor de motorrijtuigen van klanten.

Garageverzekering: het proefritformulier

Bij het maken van proefritten wordt vaak door verzekeraars het gebruik van een proefritformulier verplicht gesteld.

Garageverzekering: de verzekeraars

Wijshoff & Partners doet haar zaken met de volgende garageverzekeraars:

  1. Acura Assuradeuren
  2. ASR verzekeringen 
  3. Bovemij
  4. Centraal Beheer
  5. Interpolis
  6. Nationale Nederlanden
  7. Delta Lloyd

Offerte Garageverzekering U kunt bij ons online een offerte opvragen voor uw garageverzekering. U dient rekening te houden met een opzegtermijn van 2 maanden. De contractsduren zijn per verzekeraar verschillend. U dient hiervoor uw polisblad te raadplegen (graag helpen wij u hierbij). Indien hierover onduidelijkheid bestaat kunt u met ons contact opnemen. Om de procedure te versnellen is het raadzaam uw bestaande garagepolis naar ons te mailen. Vanzelfsprekend kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen voor meer informatie of voor het maken van een afspraak onder : 088 - 765 4020  

U bevindt zich hier : / /

© 2016 Wijshoff & Partners - Volg ons op : facebook linkedin2 twitter print