+31 (0)88 765 4020 info@wijshoff-partners.nl

Buurman van palletbedrijf naar rechter om onverzekerbare situatie

De Twentse Glasgroep uit het Overijsselse Enter kan zich amper meer verzekeren sinds een palletbedrijf zich in het pand naast hen vestigde. Voor de rechter eist de glasondernemer dat zijn buurman Vruggink Pallets de voorraad op minstens 27 meter afstand zet. Dat is de afstand die verzekeraars als minimum hanteren om het risico op het overslaan van een brand te minimaliseren. De palletmaker vindt dat echter een onmogelijke eis omdat hij dan niet meer de noodzakelijke voorraad kan opslaan.

Zoon kocht auto met moeder als verzekeringsnemer: geen dekking

Na een schademelding controleerde verzekeringslabel Zelf.nl op wiens naam de verzekerde auto geregistreerd stond. Dat bleek niet de verzekeringsnemer te zijn, maar haar zoon. Degene die ook de schade veroorzaakte. Op grond van de primaire dekkingsvoorwaarden werd de claim van 492 euro afgewezen. In die voorwaarden staat dat het kentekenbewijs op naam van de verzekeringsnemer of diens partner moet staan. Kifid oordeelde dat Zelf in haar recht stond bij het afwijzen van de schade.

Jeugd ruilt scooter in voor e-bike, maar voert ze op

Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt dat jongeren die hun elektrische fiets opvoeren, ‘keihard aangepakt’ moeten worden. De e-bikes zijn normaalgesproken begrensd op 24 kilometer per uur. Boven die snelheid is een helm en een WA-verzekering verplicht. De Telegraaf meldt dat online en bij rijwielhandelaren softwarepakketten verkocht worden die de begrenzing van de fietsen omzeilt.

Certificeerder niet aansprakelijk voor onverzekerde asbestsaneerder

Certificeringsbedrijf Normec Certification is niet verantwoordelijk voor de economische schade die een dakbedekkingsbedrijf uit Barneveld mogelijk loopt omdat een onderaannemer onverzekerd asbest verwijderde. Dit heeft de rechtbank Gelderland onlangs besloten in een zaak die door de dakdekker was aangespannen.Volgens de rechter dekt de verplichte verzekering voor de asbestsaneerder alleen de veiligheids- en gezondheidsrisico’s bij de klus.

Kwart van de jongeren tot 24 verzekert auto op naam van ouder

Ongeveer 25 procent van de jonge autobezitters drukt de premie door de autoverzekering op naam van een ouder te zetten. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. De vergelijker waarschuwt dat dit problemen op kan leveren met schadeuitkeringen. Veel jongeren tussen de 18 en 24 zouden er geen probleem mee hebben als hun verzekeringspremie wordt gekoppeld aan hun rijgedrag.

Aantal verkeersongevallen stijgt in 4 jaar met 27%, Gelderland koploper

Het aantal verkeersongevallen is in vier jaar tijd met 27% gestegen. Dit blijkt uit cijfers van Stichting IMN (SIMN), een samenwerkingsverband van alarmcentrales met activiteiten op het gebied van de berging van personenvoertuigen. Opnieuw wordt verwezen naar het gebruik van de smartphone op de weg als boosdoener.

De groene kaart: niet verplicht, maar wel nodig

Iedere automobilist kent de groene kaart als internationaal verzekeringsbewijs. Maar over nut en noodzaak tasten veel mensen in het duister. Moet je hem altijd meenemen en wat heb je eraan bij pech en ongevallen? Jelle Smits van het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars geeft uitleg. Over één ding is geen enkele discussie mogelijk, zegt hij: “De groene kaart heeft zijn naam niet voor niets: die moet dus écht groen zijn.”

Gebrekkige afstap bij broodjeszaak

Een vrouw valt van een afstapje bij het verlaten van een broodjeszaak in Venray. Zij loopt hierdoor letselschade op. Voor haar schade stelt de vrouw de gemeente Venray op grond van de artikelen 6:174 en 6:162 BW aansprakelijk. De gemeente wijst aansprakelijkheid af. Tot welk oordeel komt de rechter?

Prijs koophuis steeg in 15 jaar niet zo snel

Consumenten die in april een bestaande woning hebben gekocht, moesten hier gemiddeld 7,4% meer voor betalen dan in april 2016. Dat is de hoogste prijsstijging (jaar op jaar) na maart 2002.  Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Miljoenenclaim dreigt voor geldverstrekkers die risico-opslag niet aanpasten

Stichting Woekerrente wil compensatie regelen voor huiseigenaren die ten onrechte teveel hypotheekrente betalen aan hun bank. ING, Delta Lloyd, Obvion, Achmea en SNS zouden al jarenlang een te hoge risico-opslag bovenop de hypotheekrente rekenen en klanten daar niet over hebben geïnformeerd. Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond ondersteunen de claim.

Wijshoff & Partners is in 2016 opgericht door Leo Wijshoff. Wij zijn gespecialiseerd in risicobeheersing voor midden- en kleinbedrijven en particulieren. Denk hierbij dus aan particuliere klanten maar ook aan diverse zakelijke branches zoals bouw, transport en onderwijs. 

Telefoon

088 - 765 4020

Telefoon

06 - 5759 8103

E-mail

info@wijshoff-partners.nl

Kantoor

Rumpenerstraat 4A
6443 CD Brunssum

Volg ons op