+31 (0)85 043 30 21 info@wijshoff-partners.nl

Garageverzekering

Garageverzekering
Een garageverzekering is een goede keuze!

Een garageverzekering bij Wijshoff & Partners is een goede keuze! De garageverzekering of garagepolis is een combinatie van verschillende verzekeringsvormen waarbij de algemene aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) de basis is. Daarnaast is er sprake van een op het garagebedrijf toegespitste motorrijtuigverzekering. De garageverzekering dekt schade toegebracht mèt motorrijtuigen (van het bedrijf of van klanten), schade áán motorrijtuigen van klanten tijdens reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, en schade door een verkeerde en onjuiste uitvoering van de werkzaamheden aan het motorrijtuig. Het opnieuw uitvoeren van deze werkzaamheden is uitgesloten. 

Garageverzekering: een verdere specificatie

Verzekerd op een garageverzekering is de aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of zaken veroorzaakt door de eigenaar / exploitant van het garagebedrijf, diens ondergeschikten en meewerkende familieleden / huisgenoten, en de eventuele bestuurders, commissarissen, personeelsvereniging en dergelijke van de onderneming. Op een garageverzekering is uitgesloten schade door opzet van de verzekeringnemer, oorlog, natuur- en kernrampen.

 De doelgroep

 Eigenaren of exploitanten van garagebedrijven of motor- en bromfiets (reparatie) bedrijven. Ook eigenaren / exploitanten van aanverwante bedrijven (benzine- en servicestations, autohandelaren en carrosseriebedrijven, landbouwmechanisatiebedrijven) kunnen een garagepolis afsluiten.

De premie

 De premie voor een garageverzekering is afhankelijk van het betaalde jaarloon in het kader van de socialeverzekeringswetten. Daarnaast spelen de grootte en reputatie van het garagebedrijf, de aanwezige vakdiploma’s en het aantal en gebruik van de aanwezige motorrijtuigen een rol.
No-claimkortingen komen op een garageverzekering voor. Een eigen risico per gebeurtenis, bijvoorbeeld € 250 is gebruikelijk. De betaalde premie is een voorschotpremie. Aan het eind van een verzekeringsjaar wordt de garageverzekering naverrekend.

De bijzonderheden

 Schade aan een nieuw, verkocht, maar nog niet geleverd motorrijtuig kan op een garageverzekering worden meeverzekerd. Zo ook schade aan de eigen auto’s van het garagebedrijf en de auto’s die het garagebedrijf in consignatie heeft (voor de verkoop). Het brandrisico is op een garageverzekering uitgesloten. Hiervoor dient een aparte brandverzekering (of in combinatie) afgesloten te worden.  Beperkingen kunnen gelden ten aanzien van de leeftijd en waarde van de verzekerde motorrijtuigen. Soms bieden garageverzekeraars een (beperkte) cascodekking voor de motorrijtuigen van klanten.

Het proefritformulier

 Bij het maken van proefritten wordt vaak door verzekeraars het gebruik van een proefritformulier verplicht gesteld.

De verzekeraars

 Wijshoff & Partners doet haar zaken met de volgende garageverzekeraars:

  1. Acura Assuradeuren
  2. ASR verzekeringen
  3. Bovemij
  4. Centraal Beheer
  5. Interpolis
  6. Nationale Nederlanden

 Offerte Garageverzekering U kunt bij ons online een offerte opvragen voor uw garageverzekering. U dient rekening te houden met een opzegtermijn van 2 maanden. De contractsduren zijn per verzekeraar verschillend. U dient hiervoor uw polisblad te raadplegen (graag helpen wij u hierbij). Indien hierover onduidelijkheid bestaat kunt u met ons contact opnemen.

 

Stuur ons een bericht!

Geinteresseerd in onze diensten?

Kantoor

Sint Franciscusweg 36A
6417 BD Heerlen

Wijshoff & Partners is in 2016 opgericht door Leo Wijshoff. Wij zijn gespecialiseerd in risicobeheersing voor midden- en kleinbedrijven en particulieren. Denk hierbij dus aan particuliere klanten maar ook aan diverse zakelijke branches zoals bouw, transport en onderwijs. 

Telefoon

+31 (0)85 043 30 21

E-mail

info@wijshoff-partners.nl

Kantoor

Sint Franciscusweg 36A
6417 BD Heerlen

Volg ons op