+31 (0)85 043 30 21 info@wijshoff-partners.nl

Buurman van palletbedrijf naar rechter om onverzekerbare situatie

De Twentse Glasgroep uit het Overijsselse Enter kan zich amper meer verzekeren sinds een palletbedrijf zich in het pand naast hen vestigde. Voor de rechter eist de glasondernemer dat zijn buurman Vruggink Pallets de voorraad op minstens 27 meter afstand zet. Dat is de afstand die verzekeraars als minimum hanteren om het risico op het overslaan van een brand te minimaliseren. De palletmaker vindt dat echter een onmogelijke eis omdat hij dan niet meer de noodzakelijke voorraad kan opslaan.

De eigenaar van het glasbedrijf zei tijdens de rechtszaak waarover Tubantia bericht dat hij alleen nog een tijdelijke inboedelverzekering kon sluiten met een sterk verhoogde premie. Die verzekering liep af per 1 mei en wordt alleen verlengd zolang de rechtszaak loopt. De opstalverzekering van de Twentse Glasgroep loopt op 1 juli af en wordt evenmin verlengd vanwege het verhoogde brandrisico. Als hij zich niet meer kan verzekeren, betekent het volgens de ondernemer dat hij gedwongen moet verhuizen met zijn bedrijf.

De eigenaar van het bedrijf vindt het onvoorstelbaar dat de gemeente drie jaar geleden een vergunning heeft afgegeven voor een palletbedrijf op die locatie. 

Blusvoorzieningen

Vruggink Pallets werd volgens de krant al eens op de vingers getikt omdat het niet aan de vergunningsvoorschriften voldeed. Daarbij werden er problemen geconstateerd met blusvoorzieningen, bereikbaarheid, wijze van opslag en lag er een te grote hoeveelheid pallets op het terrein. Volgens de gemeente en de brandweer zijn de tekortkomingen inmiddels opgelost, maar volgens het glasbedrijf zijn er enkel wat pallets naar een andere locatie op het terrein verplaatst. De rechter doet op 12 juli uitspraak.

BRON: ANWB

Stuur ons een bericht!

Geinteresseerd in onze diensten?

Kantoor

Sint Franciscusweg 36A
6417 BD Heerlen

Wijshoff & Partners is in 2016 opgericht door Leo Wijshoff. Wij zijn gespecialiseerd in risicobeheersing voor midden- en kleinbedrijven en particulieren. Denk hierbij dus aan particuliere klanten maar ook aan diverse zakelijke branches zoals bouw, transport en onderwijs. 

Telefoon

+31 (0)85 043 30 21

E-mail

info@wijshoff-partners.nl

Kantoor

Sint Franciscusweg 36A
6417 BD Heerlen

Volg ons op