+31 (0)85 043 30 21 info@wijshoff-partners.nl

Nieuws: Kwart van de jongeren tot 24 verzekert auto op naam van ouder

Kwart van de jongeren tot 24 verzekert auto op naam van ouder

Ongeveer 25 procent van de jonge autobezitters drukt de premie door de autoverzekering op naam van een ouder te zetten. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. De vergelijker waarschuwt dat dit problemen op kan leveren met schadeuitkeringen. Veel jongeren tussen de 18 en 24 zouden er geen probleem mee hebben als hun verzekeringspremie wordt gekoppeld aan hun rijgedrag.

Independer bracht dit voorjaar informatie naar buiten over de gemiddelde premiestijging voor jongeren in de afgelopen twee jaar. Die bedraagt ruim 53 procent. Nu heeft Independer een onderzoeksbureau ingeschakeld om die jongeren te vragen op welke manier zij bereid zijn de premie te drukken. Ongeveer 42 procent wil dat doen met een rijgedragverzekering, tegenover 27 procent die dat expliciet niet wil.

Niet op zaterdagavond

Opmerkelijk is dat 41 procent van de jongeren zich zelfs wil laten beperken in hun autogebruik. In ruil voor korting gaan ze akkoord met een rijverbod op risicomomenten, niet verwonderlijk de vrijdag- en  zaterdagavond. Een kwart van de jongeren met een auto kiest voor het misleiden van de verzekeraar door de auto op naam van een ouder te zetten.

Ook de keuze voor het merk en type kunnen bijdragen aan een betaalbare premie. 55 procent van de jongeren wil best in een lichtere auto rijden als dat een goedkopere autoverzekering betekent. Op snelheid zijn minder jongeren bereid in te leveren, slechts 39 procent zou een minder snelle wagen aanschaffen om de prijs te drukken.

Quote Leo Wijshoff: “bij elke vraag die hierover gaat druk ik mijn klanten op het hart ‘gewoon’ de daadwerkelijke bestuurder aan te melden en aan de verzekeraar te verzoeken een zo goed mogelijk tarief samen te stellen in combinatie met je woonpakket. Die verzekeraar helpt je best vaak om tot een redelijke oplossing te komen. Ga niet voor kort winstbejag en en een groot financieel risico door gewoon te zeggen dat alle auto’s in het gezin ‘gewoon van jezelf zijn’…. Laat u goed helpen door uw tussenpersoon” 

Bron: AM

Stuur ons een bericht!

Geinteresseerd in onze diensten?

Kantoor

Sint Franciscusweg 36A
6417 BD Heerlen

Wijshoff & Partners is in 2016 opgericht door Leo Wijshoff. Wij zijn gespecialiseerd in risicobeheersing voor midden- en kleinbedrijven en particulieren. Denk hierbij dus aan particuliere klanten maar ook aan diverse zakelijke branches zoals bouw, transport en onderwijs. 

Telefoon

+31 (0)85 043 30 21

E-mail

info@wijshoff-partners.nl

Kantoor

Sint Franciscusweg 36A
6417 BD Heerlen

Volg ons op

Mededeling
Wegens vakantie is ons kantoor in Heerlen beperkt geopend.
Gelieve eerst telefonisch of per mail contact op te nemen.